Οι ιστορίες μου
Οδοιπορικό Κρήτη (8) | SILVA-ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ, ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ, ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ, ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ - 23 Απριλίου 2012
αναρτήθηκε στις 31/08/2012
Κοπριά αγελάδας ζυμωμένη σε κέρατα αγελάδας που φυλάσσονται σε καφάσια με τύρφη. Σκευάσματα με βασικό συστατικό το πυρίτιο και γεωσκώληκες. Όλα είναι οι Άσσοι στο μανίκι της Ειρήνης Δασκαλάκη! Από την άλλη, η βιολογική καλλιέργεια και η σειρά ‘Ονειρικόν’ του κ. Κοσμαδάκη κερδίζουν τις εντυπώσεις, ενώ οι πέτρες που υπάρχουν στα Κτήματα των αδελφών Διαμαντάκη δημιουργούν πραγματικές ‘Διαμαντόπετρες’! Τέλος, στην Αρχαία Γόρτυνα, εκεί που συνευρέθηκε ο Δίας με την Ευρώπη, ο Στέλιος Ζαχαριουδάκης έχει δημιουργήσει ένα οινικό θαύμα!
Οδοιπορικό Κρήτη (7) | ΑΛΕΞΑΚΗΣ, ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗΣ, ΙΔΑΙΑ - 22 Απριλίου 2012
αναρτήθηκε στις 31/08/2012
Άνθρωποι του κρασιού… Στη Φοινικιά συναντάμε τον Στέλιο Αλεξάκη, ένα άνθρωπο με άστρο, αλλά και τον εκ Καλιφορνίας ορμώμενο γιο του Λάζαρο. Στις Δαφνές ο Νίκος Δουλουφάκης οδηγεί το τετρακίνητο ελικόπτερο του και βγάζει Άσπρους Λαγούς από το καπέλο του, ενώ ο Βασίλης Λαδερός της Idaia Οινοποιητική φτιάχνει κρασιά όλων των στυλ και κερδίζει τις εντυπώσεις!
Οδοιπορικό Κρήτη (6) | ΜΗΛΙΑΡΑΚΗΣ, ΤΑΜΙΩΛΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ - 21 Απριλίου 2012
αναρτήθηκε στις 31/08/2012
Οδοιπορικού συνέχεια! Βρισκόμαστε στην καρδιά του αμπελώνα του Ηρακλείου Κρήτης! Μαθαίνουμε για το ‘χάνι του Αντωνάκη’ στα τέλη του 19ου αιώνα και το πρώτο εμφιαλωμένο κρασί της Κρήτης από το Οινοποιείο Μίνως-Μηλιαράκη, δοκιμάζουμε τα υπέροχα χαρμάνια του Κτήματος Ταμιωλάκη στο Χουδέτσι και ξεναγούμαστε στο σύγχρονο οινοποιείο του Κτήματος Μιχαλάκη στο Μεταξοχώρι…
Οδοιπορικό Κρήτη (5) | ΕΝΩΣΗ ΠΕΖΩΝ, ΠΑΤΕΡΙΑΝΑΚΗ, ΛΥΡΑΡΑΚΗΣ, ΣΤΡΑΤΑΡΙΔΑΚΗΣ - 20 Απριλίου 2012
αναρτήθηκε στις 27/07/2012
Το οδοιπορικό στην Κρήτη συνεχίζεται... Από την μία ο ρόλος της Ένωσης Πεζών και το κρασί της παρέας, από την άλλη οι εργατικές μέλισσες του Κτήματος Πατεριανάκη, οι σπάνιες κρητικές ποικιλίες που καλλιεργεί το Κτήμα Λυραράκη, αλλά και το νοτιότερο οινοποιείο της Ευρώπης, το Κτήμα Στραταριδάκη! Αυτή η εξόρμηση τα είχε όλα!
Οδοιπορικό Κρήτη (4) | ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, MEDITERRA, ΤΙΤΑΚΗΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ - 19 Απριλίου 2012
αναρτήθηκε στις 18/07/2012
ΔΙΑΔΟΜΗ 4 / Ηράκλειο - Σκαλάνι - Κουνάβοι

Η περιπέτεια στην Κρήτη σηνεχίζεται με την επίσκεψή μας στο Κτήμα Σκαλάνι της Εταιρείας Μπουτάρη, και τα 3 οινοποιεία στο χωριό Κουνάβοι: Mediterra, Τιτάκης και Στυλιανού. Hi-tec multimedia οινοπροσέγγιση αλλά και τσικουδιές (κλασικά!) και ιστορίες από το Βαθύπετρο και το αρχαίο πατητήρι...
Οδοιπορικό Κρήτη (3) | ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗΣ, ΚΛΑΔΟΣ - 31 Μαρτίου 2012
αναρτήθηκε στις 01/06/2012
ΔΙΑΔΟΜΗ 3 / Χανιά - Ακρωτήρι - Σφακιά - Ρέθυμνο

Από τα Χανιά και την Μονή της Αγίας Τριάδας, στα Σφακιά και το ορεινό Ρέθυμνο. Ηγούμενοι, δήμαρχοι, παθιασμένοι οινοποιοί, ορεσίβιοι καλλιτέχνες συμπληρώνουν την εικόνα της νέας μας περιπέτειας!
Οδοιπορικό Κρήτη (2) | ΑΝΩΣΚΕΛΗ, ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΝ, ΛΟΥΠΑΚΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑΚΗΣ - 30 Μαρτίου 2012
αναρτήθηκε στις 21/05/2012
ΔΙΑΔΟΜΗ 2 / Χανιά - Ανώσκελη - Δρομόνερο - Καρές - Δραπανιάς Κισσάμου

Η δεύτερη μέρα μας στην Κρήτη περιλαμβάνει ελαιόλαδο, μοντέρνα τέχνη, ένα παλιό ελαιουργείο, μουσική δωματίου και τα μυστικά της απόσταξης. Α, και κρασί! Πολύ κρασί!
Οδοιπορικό Κρήτη (1) | ΜΑΝΟΥΣΣΑΚΗΣ, ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΑΚΗΣ, ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗΣ - 29 Μαρτίου 2012
αναρτήθηκε στις 18/05/2012
ΔΙΑΔΟΜΗ 1 / Χανιά - Βατόλακκος - Νεριανά Κυδωνίας - Ποντικιανά Κολυμβαρίου

Το τρελό οδοιπορικό μας στην Κρήτη λοιπόν ξεκινάει...! Κρασί, ελαιόλαδο, υπέροχο φαγητό, ψηλά βουνά και ενδιαφέροντες άνθρωποι! Ελάτε μαζί μας, νοιώστε λίγο Δυτική Κρήτη!
WINES OF CRETE: Ένα ταξίδι ζωής...
αναρτήθηκε στις 28/04/2012
"Πώς σου φαίνεται να κάνεις ένα οδοιπορικό στην Κρήτη, να επισκεφτείς όλα τα οινοποιεία του δικτύου μας και να αποτυπώσεις ύστερα την εμπειρία σου;". Τα είδα όλα! Δεν σκέφτηκα καν τις ημερομηνίες. Είπα αντανακλαστικά "Με ενδιαφέρει!". Όλα τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να διευθετηθούν!
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΑΛΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ! - 25-26 Φεβρουαρίου 2012
αναρτήθηκε στις 04/04/2012
Ο τρελοκαπελάς σου λέει ‘χαρούμενα αγενέθλια’. Σερβίρει τσάι και ξαφνικά, μέσα από την τσαγιέρα ξεπετάγονται εικόνες… Παλιοκαλιάς, κλάδεμα Royat, έγγραφα 19ου αιώνα, πάπιες, σκύλοι, άλογα και ένα αναμμένο τζάκι. Κι εκεί που νομίζεις ότι βλέπεις όνειρο, συναντάς ένα παλιό εργοστάσιο, καταρράκτες, πομπές με κουδουνάκια και σήμαντρα… Γενίτσαρους, μπούλες, σουραύλια και νταούλια!... Είσαι ξύπνιος ή βλέπεις όνειρο; Είμαστε στη χώρα των θαυμάτων;;; Πολύ πιθανό! Σίγουρα πάντως είμαστε στη χώρα του ξινόμαυρου! Κυρίες, κύριοι, η θρυλική Νάουσα, οι Απόκριες και το Οινοποιείο Δαλαμάρα!
Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11