Οι ιστορίες μου
ΤΡΥΓΟΣ 2013 - ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ, ΑΡΓΟΣ (IIΙ) - 13 Σεπτεμβρίου 2013
αναρτήθηκε στις 17/10/2013
Bâtonnage στο κελάρι με τα λευκά, Αγιωργίτικο με άγριες ζύμες, αναβίωση του Μαυρόστυφου Άργους και επίσκεψη στο αμπέλι στη θέση Ανάσκελο, με τη μαγευτική θέα: ολόκληρη η κοιλάδα του Γυμνού, το Λεόντιο και στο βάθος η Νεμέα. Και ίσια μπροστά μας στο βάθος η κορυφή της Ζήρειας, ή επισήμως Όρος Κυλλήνη… Η τελευταία μου μέρα στον τρύγο του Κτήματος Σκούρα επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις!
ΤΡΥΓΟΣ 2013 - ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ, ΑΡΓΟΣ (IΙ) - 12 Σεπτεμβρίου 2013
αναρτήθηκε στις 24/09/2013
Ζυμώσεις, εκχυλίσεις, δοκιμές από τη δεξαμενή και τα βαρέλια... Πυρετός εργασιών στο Κτήμα Σκούρα! Αλλά και στο αμπέλι στο Γυμνό, στη θέση Καμαρόρεμα το τοπίο είναι συγκλονιστικό -όπως και τα σταφύλια άλλωστε! Ελάτε μαζί μου σε ένα μεγάλο σχολείο, στο Κτήμα Σκούρα, μέσα στην καρδιά του φετινού τρύγου!
ΤΡΥΓΟΣ 2013 - ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ, ΑΡΓΟΣ (I) - 9 Σεπτεμβρίου 2013
αναρτήθηκε στις 16/09/2013
Πιστός στην παράδοση και μετά από τους διαδοχικούς τρύγους του 2010, του 2011 και του 2012 σε Χαλκιδική, Σαντορίνη, Νεμέα και Νάουσα, αποφάσισα να μάθω περισσότερα για την γοητευτική, ουσιαστική, άμεση και διαχρονική δουλειά του Κτήματος Σκούρα, στα όρια της ζώνης ΠΟΠ Νεμέα! Στο εντυπωσιακό και σύγχρονο οινοποιείο που βρίσκεται έξω από το Άργος συγκεντρώνονται και οινοποιούνται σταφύλια από ορεινά αμπελοτόπια της Αργολίδας, την Κορινθίας και την Αρκαδίας. Ελάτε μαζί μου, ξεκινάμε!
ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ - 11 Ιουλίου 2013
αναρτήθηκε στις 04/08/2013
Εξόρμηση στη Σάμο, το νησί του ανατολικού αιγαίου που σχεδόν ακουμπάει τις τουρκικές ακτές… Το νησί που σε όλους μας είναι πασίγνωστο για τα υπέροχα γλυκά κρασιά του και τον εντυπωσιακό αμπελώνα, ένα μοναδικό έργο τέχνης της φύσης και των ανθρώπων… Στον τόπο αυτό που γεννήθηκε ο Πυθαγόρας, ο Αρίσταρχος, ο Επίκουρος και (μάλλον) ο Αίσωπος, η ιστορία, η φύση, ο πολιτισμός και οι κρασάρες δημιουργούν το τέλειο πακέτο. Εμπρός για τη Σάμο λοιπόν!
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΗ, ΜΗΛΟΣ - 22-23 Ιουνίου 2013
αναρτήθηκε στις 26/06/2013
Οινοτουρισμός στο ηφαιστειακό νησί της Μήλου! Το νησί όπου βρέθηκε η Αφροδίτη της Μήλου, το νησί με τα διάφορα πετρώματα που αποτελούν αντικείμενο μελέτης επιστημόνων από όλο το πλανήτη, το νησί με τις τελειότερες παραλίες! Και σε αυτόν τον μοναδικό τόπο ξεκινά το Οινοποιείο Κωσταντάκη την αναγέννηση του αμπελώνα της Μήλου. Γίνεται; Αν θές, όλα γίνονται!
ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΥΛΩΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ - 28 Απριλίου 2013
αναρτήθηκε στις 08/05/2013
Κερατέα Αττικής, Μεσόγεια και Μικροοινοποιΐα Μυλωνά! Ένας νέος και τολμηρός Πρέσβης του Σαββατιανού που αποφάσισε να κάνει πρωταθλητισμό, με οινικούς πειραματισμούς, μικροοινοποιήσεις σε πήλινο αμφορέα και άλλα! Νέος κόσμος που δοκιμάζει τα κρασιά, το ελαιόλαδο του οινοποιείου και άλλες γεύσεις σε ένα μεσογειακό, λαμπερό, Αττικό degustation!
ΘΕΪΚΟΣ ΤΡΥΓΟΣ: Βιβλικά κρασιά με τον Joel Butler MW - 19 Απριλίου 2013
αναρτήθηκε στις 25/04/2013
Ήρθε στην Ελλάδα ο κ. Joel Butler MW, ιστορικός και μελετητής της Βίβλου και παρουσίασε στη σχολή WSPC το βιβλίο του "Θεϊκός τρύγος – Ακολουθώντας το οινικό μονοπάτι από τη Γένεση στη μοντέρνα εποχή" με παράλληλη δοκιμή 18 κρασιών από κάποιες από τις πρώτες χώρες που παρήγαγαν κρασί, τις λεγόμενες «Βιβλικές Χώρες»: Γεωργία, Λίβανος, Ιορδανία, Ισραήλ, Τουρκία και Ελλάδα. Λέτε να το έχανα;
ACHAIA CLAUSS, ΠΑΤΡΑ - 22 Μαρτίου 2013
αναρτήθηκε στις 28/03/2013
Επίσκεψη στο οινόκαστρο της Achaia Clauss, στο Πετρωτό Πατρών! Μια συγκλονιστική εμπειρία χρόνου, ιστορίας, συναισθημάτων και διάσημων προσωπικοτήτων! Βασιλείς, στρατηγοί, πολιτικοί, ποιητές και μουσικοί εντός και εκτός Ελλάδος έχουν θαυμάσει το αυτοκρατορικό κελάρι με τα παλιά βαρέλια, σκαλιστά με φιγούρες της κλασικής Ελλάδας, με δελφίνια, ασπίδες, περικεφαλαίες και σατύρους… Ταυτόχρονα η αιωνόβια μαυροδάφνη του 1873 μας παρασέρνει σε μια καρναβαλική διάθεση! Τρέλες λέμε!
ΠΥΡΓΟΣ ΝΙΚΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ - 8 Ιανουαρίου 2013
αναρτήθηκε στις 20/02/2013
Μυθικά πλάσματα με βενετσιάνικες μάσκες, νυχτερινοί καρναβαλιστές μέσα στην πάχνη και με πρόσωπα φωτισμένα από το φως του φεγγαριού, με ένα πύργο στο βάθος, μπροστά από τα επιβλητικά βουνά του Φαλακρού και του Μενοίκιου... Επίσκεψη στο Chateau Nico Lazaridi και τη Δράμα, τη μοναδική περιοχή με το κρύο κλίμα, τα ενδιαφέροντα εδάφη και τις μοντέρνες οινοποιήσεις!
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ, ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ - 5-8 Ιανουαρίου 2013
αναρτήθηκε στις 21/01/2013
«Σε λίγες μέρες, στις 7 Ιανουαρίου, είναι Χριστούγεννα. Εγώ θα πάω, αν θέλεις και έχεις χρόνο έλα μαζί!». Πού; Στην επιβλητική Μονή Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος με τις τοιχογραφίες του 1.312 μ.Χ., τη βιβλιοθήκη με τα 2.050 χειρόγραφα και πάπυρους, το αρχαιότερο καμπαναριό του Αγίου Όρους, τον πύργο με το ρολόι και την Αγία Ζώνη της Θεοτόκου. Syrah με ψαρόσουπα και τύφλα να έχουν οι πιο τολμηροί οινοχόοι! Λέτε να μην πήγα;
Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11