Οι ιστορίες μου
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ GENTILINI, Κεφαλονιά - 16 Αυγούστου 2014
αναρτήθηκε στις 21/09/2014
Σήμερα θα σας διηγηθώ για το μικρό αλλά πρότυπο οινοποιείο Gentilini (Τζεντιλίνι), στις Μηνιές της Κεφαλονιάς. Gentilini σημαίνει ποιότητα προϊόντων, εξωστρέφεια, τεχνογνωσία, συνεργατικότητα, διάθεση για εξέλιξη! Φυσικά όλα αυτά τα στοιχεία αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα των ιδιοκτητών του και γνωρίζοντας καλύτερα τον αεικίνητο Πέτρο Μαρκαντωνάτο, σκέφτομαι ότι τελικά τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι τυχαίο!
ΟΥΖΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΟΥ & ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ, Πλωμάρι Λέσβου - 15 Ιουλίου 2014
αναρτήθηκε στις 26/08/2014
Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι η καλή μου τύχη με έστειλε στη Λέσβο, το γοητευτικό νησί που χαρίζει εδώ και δεκαετίες στον κόσμο τα ονομαστά προϊόντα της, ταυτισμένα στη συνείδηση του μέσου Έλληνα με το ίδιο το νησί: σαρδέλες, ελαιόλαδο και φυσικά ούζο. Έχω την χαρά και την τιμή λοιπόν να αφιερώσω το σημερινό post στο Ούζο από τη Λέσβο –το πιο ονομαστό από όλα τα ελληνικά ούζα- και στην παρουσίαση δύο εκ των σημαντικότερων παραγωγών ούζου του νησιού, το ‘Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου’ και το ‘Ούζο Βαρβαγιάννη’!
ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Κορωπί - 5 Ιουλίου 2014
αναρτήθηκε στις 01/08/2014
Στο νομό Αττικής βρίσκεται ο μεγαλύτερος ενιαίος αμπελώνας της Ελλάδος, μια περιοχή με εξαιρετικά έντονο οινοτουριστικό ενδιαφέρον. Εμείς επιλέξαμε έναν από τους παλαιότερους και πιο αξιόλογους παραγωγούς της Αττικής, το Κτήμα Βασιλείου στο Κορωπί και ξεκινήσαμε ένα Σαββατιάτικο πρωινό του Ιουλίου να γνωρίσουμε καλύτερα τη δουλειά τους με επίκεντρο βέβαια το μοναδικό Σαββατιανό!
ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΗ ΓΗ - 18 Απριλίου 2014
αναρτήθηκε στις 19/05/2014
Άλλο ένα Πάσχα σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά του κόσμου …τη Λευκάδα! Πρώτης τάξεως ευκαιρία να επισκεφτούμε τον πιο δραστήριο ίσως οινοπαραγωγό του νησιού, το οινοποιείο ‘Λευκαδίτικη Γη’ και να δοκιμάσουμε τις τοπικές ποικιλίες Βαρδέα και Βερτζαμί!
ΚΤΗΜΑ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ - 20 Φεβρουαρίου 2014
αναρτήθηκε στις 24/03/2014
Σήμερα θα σας μιλήσω για την επίσκεψή μας στην Cavino και στο μεγαλειώδες αμπέλι τους μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού, η παραγωγή του οποίου προορίζεται για την premium σειρά κρασιών ‘Κτήμα Μέγα Σπήλαιο’. Αν δίπλα στο κρασί βάλουμε όλα όσα προσφέρει η περιοχή, τότε μιλάμε για ένα μεγάλο οινοτουριστικό δώρο: το φαράγγι του Βουραϊκού με την οδοντωτό σιδηρόδρομο, τα ιστορικά μοναστήρια της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου, η πόλη των Καλαβρύτων, το χιονοδρομικό κέντρο στο Χελμό, το μοναδικό Σπήλαιο των Λιμνών με τους σταλακτίτες και τις υπόγειες λίμνες... Προσδεθείτε, ξεκινάμε!
ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ & ΚΤΗΜΑ ΓΚΙΟΥΛΗ - 2 Φεβρουαρίου 2014
αναρτήθηκε στις 12/02/2014
Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, στην ορεινή Κορινθία βρίσκονται δύο από τα πιο αξιόλογα οινοποιεία της Ελλάδας, το Κτήμα Παπαργυρίου και το Κτήμα Γκιούλη. Τα δύο Κτήματα βρίσκονται σε κρύες περιοχές και δίνουν έμφαση στην κομψότητα, ενώ η θέση τους -οριακά εκτός ΠΟΠ Νεμέας και Πάτρας– τους αφήνει πολύ χώρο για πειραματισμούς, εξέλιξη και καινοτομία! Συνεφιασμένη Κυριακή Φεβρουαρίου... με κρασάρες!
ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ | Κρανιά Ολύμπου - 27 Οκτωβρίου 2013
αναρτήθηκε στις 02/01/2014
Το τελευταίο τριήμερο του 2013 μας επιφύλαξε εκδρομή στους πρόποδες του Ολύμπου και περιήγηση στα γύρω χωριά αλλά και σε έναν πολύ ονομαστό οινοπαραγωγό, το γνωστό και αγαπητό Κτήμα Κατσαρού! Η θέα της Όσσας, της Κρανιάς, του Πυργετού της μαγευτικής Κοιλάδας των Τεμπών με δοκιμή των Chardonnay, Cabernet Sauvignon και Merlot Κατσαρού ανέβασαν το επίπεδο ακόμα πιο ψηλά!
Οδοιπορικό 2013 (6) | ΝΑΟΥΣΑ: ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΑΛΑΜΑΡΑ - 13 Οκτωβρίου 2013
αναρτήθηκε στις 06/12/2013
Φτάσαμε στην Ηγουμενίτσα! Η Οδύσσειά μας τελειώνει… Αυτή η πραγματικά αξέχαστη περιπέτεια 16 ημερών σε 5 χώρες θέλαμε να τελειώσει πανηγυρικά και όχι άδοξα! Έτσι, μόλις φτάσαμε πίσω στην Ελλάδα, στρέψαμε την πυξίδα μας όχι προς την Αθήνα, αλλά προς το ιστορικό Οινοποιείο Δαλαμάρα στην όμορφη Νάουσα, την τελευταία οινοχώρα του ταξιδιού μας, την χώρα του θρυλικού ξινόμαυρου!
Οδοιπορικό Ιταλία 2013 (5) | FRIULI: BENJAMIN ZIDARICH - 11 Οκτωβρίου 2013
αναρτήθηκε στις 05/12/2013
Βολτάροντας στην Τεργέστη! Μια πόλη-λιμάνι που μας κέρδισε με τη βαλκάνια, μελαγχολική γοητεία της. Επίσκεψη στον παραγωγό Benjamin Zidarich και εξερεύνηση στο υπόγειο κελάρι, βάθους 16 μέτρων! James Joyce, αγροτουριστικά κέντρα, αγελαδίτσες και κατσίκες συμπληρώνουν την εικόνα του τελευταίου μας σταθμού επί Ιταλικού εδάφους!
Οδοιπορικό Ιταλία 2013 (4) | PIEMONTE: CERETTO, FRATELLI ALESSANDRIA, BORGOGNO - 7 Οκτωβρίου 2013
αναρτήθηκε στις 18/11/2013
Φτάσαμε λοιπόν και στο Piemonte (Πιεμόντε), το δυτικότερο και μακρινότερο σημείο της διαδρομής μας, μόλις 1,5 ώρα από τα γαλλικά σύνορα και άλλο τόσο από τη Μεσόγειο θάλασσα και την Ιταλική Ριβιέρα. Τον παράδεισο των φουντουκιών, της λευκής τρούφας και των μαγικών ερυθρών κρασιών από Nebbiolo! Στο δρόμο μας γυάλινες σφαίρες, πέτρινα κελάρια και βόλτες στο μυθικό Barolo!

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12