Οι ιστορίες μου
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΖΑΜΠΑΡΤΑ & ΒΛΑΣΙΔΗ | Κρασοχώρια Λεμεσού, Κύπρος - 27 Ιουνίου 2015
αναρτήθηκε στις 21/08/2015
Εξερεύνηση των αμπελώνων και των κρασιών της Κύπρου, του τρίτου μεγαλύτερου νησιού της Μεσογείου με τη στρατηγική της θέση μεταξύ Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής! Δοκιμάζουμε τις κυπριακές ποικιλίες Ξυνιστέρι, Μαραθεύτικο και Γιαννούδι, κυπριακά κρασιά από διεθνείς ποικιλίες αλλά και τη θρυλική, επιδόρπια Κουμανταρία!
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΡΥΝΙΩΤΗ | Γιάλτρα Αιδηψού Ευβοίας - 21 Ιουνίου 2015
αναρτήθηκε στις 15/07/2015
Η πρώτη οινική εξόρμηση του φετινού καλοκαιριού είναι στα Γιάλτρα Βόρειας Εύβοιας και το Οινοποιείο Βρυνιώτη! Εκτός από την μαγευτική θέα προς τον Ευβοϊκό, το μεσοκλίμα δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών. Δοκιμάζουμε τα πολυσυζητημένα Assyrtiko Sur Lie, το λευκό και ερυθρό ΙΑΜΑ σε τρεις χρονιές και άλλα παρέα με τον δημιουργό τους Κώστα Βρυνιώτη. Πρωταγωνιστής της ιστορίας μας η τοπική ερυθρή ποικιλία της Βόρειας Εύβοιας, το Βραδιανό!
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ | Παιανία Αττικής - 29 Μαρτίου 2015
αναρτήθηκε στις 21/04/2015
Η οικογένεια Μάρκου με ιστορία 150 χρόνων στο κρασί και την εστίαση, έχει σήμερα στο τιμόνι της δύο εξαιρετικούς νέους επαγγελματίες, τον Βασίλη και το Νίκο Μάρκου. Τους επισκεφτήκαμε στην Παιανία και δοκιμάσαμε τόσο τις δικές τους μοναδικές οινικές δημιουργίες όσο και αυτές της προηγούμενης γενιάς, με αποκορύφωμα το Μάρκου Selections Fume του 1998, ένα Σαββατιανό που πλησιάζει θριαμβευτικά τις δύο δεκαετίες! Γέρικα ξερικά αμπέλια, συμπύκνωση, φινέτσα αλλά και ιστορία... τί άλλο θα ήθελε δηλαδή κάποιος οινόφιλος;
ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ | Βοιωτία - 10 Ιανουαρίου 2015
αναρτήθηκε στις 29/01/2015
Μια ολοκαίνουρια οινική εξερεύνηση στο πολυσυζητημένο Κτήμα Μουσών, στο χωριό Άσκρη Βοιωτίας, μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα! Ακολουθήστε μας στην χιονισμένη Κοιλάδα των εννέα Μουσών, σε υψόμετρο 500-550 μέτρων, στους πρόποδες του όρους Ελικώνα και στο οινοποιείο της οικογένειας καθώς δοκιμάζουμε Σαββατιανό, Μούχταρο αλλά και χαρμάνια από ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες!
WEINGUT ROBERT WEIL | Rheingau, Γερμανία - 5 Οκτωβρίου 2014
αναρτήθηκε στις 08/12/2014
Τελευταίο επεισόδιο στο Rheingau της Γερμανίας με επίσκεψη στο πασίγνωστο Weingut Robert Weil, με ιστορία σχεδόν ενάμιση αιώνα. Δοκιμάζουμε κορυφαία Riesling με θέα την ιστορική έπαυλη και τους επιβλητικούς αμπελώνες Gräfenberg και Turmberg στη βάση του πύργου του κάστρου Scharfenstein, ενώ στο βάθος δεσπόζει η γοτθική εκκλησία του Αγίου Βαλεντίνου!

SCHLOSS VOLLRADS | Rheingau, Γερμανία - 5 Οκτωβρίου 2014
αναρτήθηκε στις 18/11/2014
Ακολουθώντας τους δρόμους του κρασιού στο βασίλειο του Riesling, της κατά πολλούς οινογράφους σπουδαιότερης λευκής ποικιλίας στον κόσμο! Βρισκόμαστε στο Rheingau της Γερμανίας, και επισκεπτόμαστε το ιστορικό Schloss Vollrads! Δοκιμάζουμε το single-vineyard ‘Schlossberg’ σε διάφορες χρονιές, αλλά και εξαιρετικά Spätlese, Auslese, Beerenauslese και κρασιά του πάγου...!
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ GENTILINI, Κεφαλονιά - 16 Αυγούστου 2014
αναρτήθηκε στις 21/09/2014
Σήμερα θα σας διηγηθώ για το μικρό αλλά πρότυπο οινοποιείο Gentilini (Τζεντιλίνι), στις Μηνιές της Κεφαλονιάς. Gentilini σημαίνει ποιότητα προϊόντων, εξωστρέφεια, τεχνογνωσία, συνεργατικότητα, διάθεση για εξέλιξη! Φυσικά όλα αυτά τα στοιχεία αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα των ιδιοκτητών του και γνωρίζοντας καλύτερα τον αεικίνητο Πέτρο Μαρκαντωνάτο, σκέφτομαι ότι τελικά τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι τυχαίο!
ΟΥΖΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΟΥ & ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ, Πλωμάρι Λέσβου - 15 Ιουλίου 2014
αναρτήθηκε στις 26/08/2014
Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι η καλή μου τύχη με έστειλε στη Λέσβο, το γοητευτικό νησί που χαρίζει εδώ και δεκαετίες στον κόσμο τα ονομαστά προϊόντα της, ταυτισμένα στη συνείδηση του μέσου Έλληνα με το ίδιο το νησί: σαρδέλες, ελαιόλαδο και φυσικά ούζο. Έχω την χαρά και την τιμή λοιπόν να αφιερώσω το σημερινό post στο Ούζο από τη Λέσβο –το πιο ονομαστό από όλα τα ελληνικά ούζα- και στην παρουσίαση δύο εκ των σημαντικότερων παραγωγών ούζου του νησιού, το ‘Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου’ και το ‘Ούζο Βαρβαγιάννη’!
ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Κορωπί - 5 Ιουλίου 2014
αναρτήθηκε στις 01/08/2014
Στο νομό Αττικής βρίσκεται ο μεγαλύτερος ενιαίος αμπελώνας της Ελλάδος, μια περιοχή με εξαιρετικά έντονο οινοτουριστικό ενδιαφέρον. Εμείς επιλέξαμε έναν από τους παλαιότερους και πιο αξιόλογους παραγωγούς της Αττικής, το Κτήμα Βασιλείου στο Κορωπί και ξεκινήσαμε ένα Σαββατιάτικο πρωινό του Ιουλίου να γνωρίσουμε καλύτερα τη δουλειά τους με επίκεντρο βέβαια το μοναδικό Σαββατιανό!
ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΗ ΓΗ - 18 Απριλίου 2014
αναρτήθηκε στις 19/05/2014
Άλλο ένα Πάσχα σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά του κόσμου …τη Λευκάδα! Πρώτης τάξεως ευκαιρία να επισκεφτούμε τον πιο δραστήριο ίσως οινοπαραγωγό του νησιού, το οινοποιείο ‘Λευκαδίτικη Γη’ και να δοκιμάσουμε τις τοπικές ποικιλίες Βαρδέα και Βερτζαμί!
Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11