Οι ιστορίες μου
ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ | Αμύνταιο & Νάουσα
αναρτήθηκε στις 04/04/2016
Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη με δύο οινοποιεία στη Δυτική Μακεδονία, οινική κουλτούρα δεκαετιών, τεχνολογίες αιχμής, μοναδική δουλειά στο αμπέλι, καινοτόμο marketing και πολυάριθμο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί αναμφίβολα ένα καθαρόαιμο άλογο στην κούρσα του ελληνικού κρασιού. Θέλοντας να έχουμε συνολική εικόνα του Κτήματος επισκεφθήκαμε και τα δύο οινοποιεία σε Αμύνταιο και Νάουσα, με επισκέψεις στα κοντινά αμπελοτόπια!
ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ | Αμύνταιο Φλωρίνης - 8 Δεκεμβρίου 2015
αναρτήθηκε στις 09/02/2016
Η χειμερινή μας οινική περιπέτεια συνεχίζεται! Προορισμός μας η ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου Φλωρίνης, μια από τις σημαντικότερες οινικές περιοχές της Ελλάδας. Συναντάμε τον Laurens Hartmann-Καρανίκα και την Anette van Kampen του Κτήματος Καρανίκα στο οινοποιείο τους και δοκιμάζουμε Ξινόμαυρο Αμυνταίου μόνο του και σε χαρμάνια, αλλά και αφρώδη κρασιά παγκόσμιας κλάσης από Ξινόμαυρο και Ασύρτικο!

LA TOUR MELAS | Αχινός Φθιώτιδας - 5 Δεκεμβρίου 2015
αναρτήθηκε στις 14/01/2016
Επίσκεψη στο κορυφαίο La Tour Melas στον Αχινό Φθιώτιδας, με τον επιβλητικό πέτρινο Πύργο και το πανέμορφο κτήμα με τα αμπέλια, τις ελιές και τις βελανιδιές και την με μοναδική θέα στον Μαλιακό Κόλπο. Ένα κορυφαίο ελληνικό κρασί με δεκάδες γαλλικές αναφορές και ανθρώπους με σιγουριά για την κατάκτηση των πιο ψηλών και απαιτητικών οινικών κορυφών. Η επίσκεψη στο La Tour Melas ήταν για εμάς μια μοναδική οινοτουριστική εμπειρία!
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΣΙΑΚΚΑ | Κρασοχώρια Λεμεσού, Κύπρος - 27 Ιουνίου 2015
αναρτήθηκε στις 22/09/2015
Συνεχίζουμε την οινική μας περιπέτεια στην όμορφη Κύπρο στο Πελένδρι Λεμεσού και το Οινοποιείο Τσιάκκα. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς σε ολόκληρο το νησί με το οινοποιείο σκαρφαλωμένο σε μια βουνοπλαγιά σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, ενώ το ψηλότερο αμπέλι τους βρίσκεται στα 1.500 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Μιλάμε λοιπόν για ένα από τα ορεινότερα οινοποιεία σε ολόκληρη την Ευρώπη!
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΖΑΜΠΑΡΤΑ & ΒΛΑΣΙΔΗ | Κρασοχώρια Λεμεσού, Κύπρος - 27 Ιουνίου 2015
αναρτήθηκε στις 21/08/2015
Εξερεύνηση των αμπελώνων και των κρασιών της Κύπρου, του τρίτου μεγαλύτερου νησιού της Μεσογείου με τη στρατηγική της θέση μεταξύ Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής! Δοκιμάζουμε τις κυπριακές ποικιλίες Ξυνιστέρι, Μαραθεύτικο και Γιαννούδι, κυπριακά κρασιά από διεθνείς ποικιλίες αλλά και τη θρυλική, επιδόρπια Κουμανταρία!
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΡΥΝΙΩΤΗ | Γιάλτρα Αιδηψού Ευβοίας - 21 Ιουνίου 2015
αναρτήθηκε στις 15/07/2015
Η πρώτη οινική εξόρμηση του φετινού καλοκαιριού είναι στα Γιάλτρα Βόρειας Εύβοιας και το Οινοποιείο Βρυνιώτη! Εκτός από την μαγευτική θέα προς τον Ευβοϊκό, το μεσοκλίμα δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών. Δοκιμάζουμε τα πολυσυζητημένα Assyrtiko Sur Lie, το λευκό και ερυθρό ΙΑΜΑ σε τρεις χρονιές και άλλα παρέα με τον δημιουργό τους Κώστα Βρυνιώτη. Πρωταγωνιστής της ιστορίας μας η τοπική ερυθρή ποικιλία της Βόρειας Εύβοιας, το Βραδιανό!
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ | Παιανία Αττικής - 29 Μαρτίου 2015
αναρτήθηκε στις 21/04/2015
Η οικογένεια Μάρκου με ιστορία 150 χρόνων στο κρασί και την εστίαση, έχει σήμερα στο τιμόνι της δύο εξαιρετικούς νέους επαγγελματίες, τον Βασίλη και το Νίκο Μάρκου. Τους επισκεφτήκαμε στην Παιανία και δοκιμάσαμε τόσο τις δικές τους μοναδικές οινικές δημιουργίες όσο και αυτές της προηγούμενης γενιάς, με αποκορύφωμα το Μάρκου Selections Fume του 1998, ένα Σαββατιανό που πλησιάζει θριαμβευτικά τις δύο δεκαετίες! Γέρικα ξερικά αμπέλια, συμπύκνωση, φινέτσα αλλά και ιστορία... τί άλλο θα ήθελε δηλαδή κάποιος οινόφιλος;
ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ | Βοιωτία - 10 Ιανουαρίου 2015
αναρτήθηκε στις 29/01/2015
Μια ολοκαίνουρια οινική εξερεύνηση στο πολυσυζητημένο Κτήμα Μουσών, στο χωριό Άσκρη Βοιωτίας, μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα! Ακολουθήστε μας στην χιονισμένη Κοιλάδα των εννέα Μουσών, σε υψόμετρο 500-550 μέτρων, στους πρόποδες του όρους Ελικώνα και στο οινοποιείο της οικογένειας καθώς δοκιμάζουμε Σαββατιανό, Μούχταρο αλλά και χαρμάνια από ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες!
WEINGUT ROBERT WEIL | Rheingau, Γερμανία - 5 Οκτωβρίου 2014
αναρτήθηκε στις 08/12/2014
Τελευταίο επεισόδιο στο Rheingau της Γερμανίας με επίσκεψη στο πασίγνωστο Weingut Robert Weil, με ιστορία σχεδόν ενάμιση αιώνα. Δοκιμάζουμε κορυφαία Riesling με θέα την ιστορική έπαυλη και τους επιβλητικούς αμπελώνες Gräfenberg και Turmberg στη βάση του πύργου του κάστρου Scharfenstein, ενώ στο βάθος δεσπόζει η γοτθική εκκλησία του Αγίου Βαλεντίνου!

SCHLOSS VOLLRADS | Rheingau, Γερμανία - 5 Οκτωβρίου 2014
αναρτήθηκε στις 18/11/2014
Ακολουθώντας τους δρόμους του κρασιού στο βασίλειο του Riesling, της κατά πολλούς οινογράφους σπουδαιότερης λευκής ποικιλίας στον κόσμο! Βρισκόμαστε στο Rheingau της Γερμανίας, και επισκεπτόμαστε το ιστορικό Schloss Vollrads! Δοκιμάζουμε το single-vineyard ‘Schlossberg’ σε διάφορες χρονιές, αλλά και εξαιρετικά Spätlese, Auslese, Beerenauslese και κρασιά του πάγου...!
Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12