Γρηγόρης Κόντος, DipWSET

 

Γεννήθηκα στις 8 Απριλίου του 1981 στην Αθήνα και μεγάλωσα στην Αγία Παρασκευή.

το κρασί κι εγώ


Δεν ήξερα τίποτε για αυτό μέχρι το 2007. Τότε ξεκινήσαμε με ένα φίλο να επισκεπτόμαστε εκθέσεις κρασιών από απλή περιέργεια. Εκεί δοκιμάσαμε για πρώτη φορά κρασί από παραγωγούς προσανατολισμένους στην ποιότητα. Μας άρεσαν πάρα πολύ αυτά που δοκιμάσαμε. Τελικά υπήρχε κάτι εξαιρετικό πέρα από τη μπύρα!

 

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2010 μετά από κάποιους μήνες σπουδών και περιήγησης σε χώρες της Ασίας και της Αμερικής, άρχισα να επισκέπτομαι οινοποιεία, να δοκιμάζω περισσότερο, να μπαίνω σε κελάρια, να γνωρίζω ανθρώπους. Ανακάλυψα ότι το κρασί φέρει σημαντικό φορτίο: τη φύση, την κουλτούρα του τόπου και τους ανθρώπους που το δημιούργησαν. Κάπως έτσι το «μικρόβιο» μπήκε αρχικά μέσα μου. Στη συνέχεια διάβασα, ρώτησα, δοκίμασα, συμμετείχα σε τρύγους και σπούδασα γι' αυτό. Όσο περισσότερο έψαχνα, μάθαινα και δοκίμαζα, τόσο περισσότερο το αγαπούσα.


σπουδές


Είμαι απόφοιτος του τμήματος «Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Το 2010, αποφοίτησα από το Ακαδημαϊκό πρόγραμμα “Ship for the World Youth” του United Nations University στο Τόκιο. Απέκτησα εξειδίκευση στο κρασί αποφοιτώντας από τη Σχολή Οινοχόων – Sommeliers του ΙΕΚ LeMonde, αλλά και από την WSPC που αντιπροσωπεύει το WSET (Wine and Spirits Educational Trust) του Λονδίνου στη χώρα μας. Τον Ιανουάριο του 2016 μου απονεμήθηκε στο Λονδίνο το WSET Diploma – level 4.


με τι ασχολούμαι επαγγελματικά

Είμαι συνιδιοκτήτης της οικογενειακής μας Εταιρείας Aegean Food Exports η οποία από το 1985 έχει ως αντικείμενο την εξαγωγή ελληνικών τροφίμων και ποτών σε πάνω από 26 χώρες από την Αγγλία και τη Γερμανία μέχρι την Αυστραλία και τη Νότιο Αφρική. Το 2012 αποφάσισα να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα. Έστησα λοιπόν την Aegean Wine Selections, ένα καινούριο τμήμα μέσα στην Aegean που αφορά την αποκλειστική εξαγωγή ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων.


τι μου αρέσει –εκτός από κρασί και ταξίδια


Πρώτα από όλα η μουσική! Συλλέγω βινύλια για πάνω από 20 χρόνια με αγαπημένα είδη τη rock, τη jazz, τα soundtracks και την ελληνική μουσική ενδιάμεσου χώρου. Επίσης παίζω drums και μου αρέσει το θέατρο, οι ταινίες, η υψηλή γαστρονομία, οι ethnic κουζίνες, το camping, τα βιβλία και το σκάκι!

 

φωτογραφίες


Οι όμορφες φωτογραφίες του blog από το 2013 μέχρι σήμερα οφείλονται στη σύζυγό μου Σταυρούλα Μαριάμου η οποία έχει κάνει τα ταξίδια αυτά πολύ πιο ενδιαφέροντα αλλά και πιο διασκεδαστικά.

 

...Εξάλλου μια φιάλη κρασιού δεν είναι ποτέ τόσο συναρπαστική αν δεν την μοιράζεσαι...

 

Καλή ανάγνωση!

 

Γρηγόρης Κόντος, DipWSET

 

 

 

 

Facebook comments