Καλωσορίσατε στο Gregory’s Wine Journal!

Γεια χαρά σε όλους!

 

Καλωσορίσατε στο Gregory’s Wine Journal, ένα ταξιδιωτικό blog με αφορμή το κρασί και τους ανθρώπους του. Εδώ περιγράφω τα ταξίδια και τις επισκέψεις μου σε οινοποιεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τη γνωριμία μου με επαγγελματίες οινοπαραγωγούς. Με τον οινοτουρισμό καταφέρνω να ‘σκάβω’ και να φτάνω βαθύτερα στις τοπικές κοινωνίες, τους ανθρώπους και τις φιλοσοφίες τους. Πρόκειται για ένα μαγικό οινικό ταξίδι το οποίο δεν παύει ποτέ να με εκπλήσσει και να με συναρπάζει.

 

Το blog αντλεί την ύλη του από επιτόπια, πρωτογενή έρευνα. Με ενδιαφέρει περισσότερο η μεταφορά ταξιδιωτικών και γευστικών εντυπώσεων από την στείρα βαθμολόγηση κρασιών και παραγωγών. Η πρακτική της βαθμολόγησης δεν με ενθουσιάζει γενικότερα, τουλάχιστον στην κλίμακα 0-100 που έχει καθιερωθεί στον χώρο. Εξάλλου για να είσαι δίκαιος βαθμολογητής θα πρέπει να δοκιμάζεις πάντα υπό τις ίδιες συνθήκες (τοποθεσία, ποτήρια, φωτισμός, διάθεση, συγκέντρωση, ησυχία κλπ) και κάτι τέτοιο είναι δύσκολα εφικτό.

Να σημειώσω ότι η σχέση μου με τα οινοποιεία δεν είναι εμπορική. Επισκέπτομαι τα οινοποιεία που επιλέγω ο ίδιος βάσει γούστου και διάθεσης, χωρίς χρηματικό αντάλλαγμα για την παρουσίασή τους. Έτσι οι απόψεις και τα γραφόμενά μου είναι εντελώς ανεπηρρέαστα και ανεξάρτητα. Επίσης για αισθητικούς κυρίως λόγους στο Gregory’s Wine Journal δεν υπάρχουν διαφημίσεις. Τέλος, οι πολύ όμορφες φωτογραφίες του blog αυτού (εσείς το λέτε!), από τον Μάρτιο του 2013 και μετά οφείλονται στη σύζυγό  μου Σταυρούλα Μαριάμου.

 

Καλωσορίσατε στο Gregory’s Wine Journal λοιπόν και καλή ανάγνωση!
 
Γρηγόρης Κόντος, DipWSET

Μάιος 2016
 
περισσότερα

 

 

 

Γρηγόρης Κόντος, DipWSET


Οινογράφος, γευσιγνώστης, απόφοιτος Σχολής Οινοχόων και κάτοχος του WSET Diploma με αγάπη για τη γεύση, τα ταξίδια, τη μουσική, τους φίλους και την ευζωΐα γενικότερα. Ιδρυτής της Aegean Wine Selections για την προώθηση και εξαγωγή ελληνικών κρασιών. Είναι παντρεμένος με την Σταυρούλα Μαριάμου και έχει ένα γιο.

 

περισσότερα

Facebook comments