ΤΡΥΓΟΣ 2010 - KTHMA ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ: Άφιξη στη Χαλκιδική – 21 Αυγούστου 2010
αναρτήθηκε στις 28/08/2010

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΩΡΑ!

 

Ο καιρός έφτασε! Είναι Σάββατο 21 Αυγούστου και ο τρύγος ξεκινάει την Δευτέρα! Είχαμε συνεννοηθεί με τους ανθρώπους του Κτήματος να έρθω 1-2 μέρες πριν ώστε να τακτοποιηθώ στο καινούριο μου ‘σπίτι’. Σάββατο πρωί, λοιπόν, αναχωρώ οδικώς για την Χαλκιδική.

 

6,5 ώρες ασφαλούς οδήγησης αργότερα, βρίσκομαι στην πύλη του Porto Carras Grand Resort. Λέω το παρασύνθημα στον φύλακα ο οποίος μου ανοίγει την μπάρα. Ακολουθώ τις πινακίδες (τι νομίζετε, εκεί μέσα είναι σαν κανονική πόλη) προς τις ΄Κατοικίες Προσωπικού’. Στο εκεί φυλάκιο παραλαμβάνω το κλειδί μου. Δωμάτιο 129!

 

ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

 

Βρίσκομαι σε ένα χωράφι δίπλα στον Ιππικό Όμιλο όπου λυόμενα στεγάζουν υπαλλήλους του συγκροτήματος με διάφορες ειδικότητες. Στα διπλανά δωμάτια έχει ρεσεψιονίστ, σερβιτόρες, μασέρ, κρουπιέρηδες, βαλιτσαδόρους, μπάρμεν, diskjockeys, ναυαγοσώστες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Οι γείτονες όλοι νέοι και ευδιάθετοι (παρά τα 12ωρα πολλές φορές καθημερινής εργασίας). Πολλοί από αυτούς σπουδάζουν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και κάνουν εδώ την πρακτική τους. Γνωρίζομαι με τις διπλανές πόρτες και νοιώθω ήδη ευπρόσδεκτος στη Χαλκιδική!

 

Βολεύομαι στο νέο μου δωμάτιο (το οποίο προορίζεται για 2 άτομα, αλλά μου έχουν δώσει αποκλειστική χρήση). Το εξοπλίζω με τα απαραίτητα (μεταξύ των οποίων και 3 κρασιά τα οποία θα δοκιμάσω αργότερα) και περιηγούμαι στον καταυλισμό για μια παραπάνω εξοικείωση. Τυχαία βρίσκονται εδώ φίλοι μου (ένας εξ’ αυτών έχει σπίτι στη Χαλκιδική και αράζει εδώ το καλοκαίρι) τους οποίους συναντώ στη θάλασσα. Ώρα για βουτιά! Ανεμελιά μέχρι την Δευτέρα, λοιπόν, που θα πρέπει να βρίσκομαι στις 08.00 στο Οινοποιείο, έτοιμος για δουλειά!

 

   

 

Γρηγόρης Κόντος, DipWSET


Οινογράφος, γευσιγνώστης, απόφοιτος Σχολής Οινοχόων και κάτοχος του WSET Diploma με αγάπη για τη γεύση, τα ταξίδια, τη μουσική, τους φίλους και την ευζωΐα γενικότερα. Ιδρυτής της Aegean Wine Selections για την προώθηση και εξαγωγή ελληνικών κρασιών. Είναι παντρεμένος με την Σταυρούλα Μαριάμου και έχει ένα γιο.

 

περισσότερα

Facebook comments